Опис програми

Галузь професійної діяльності випускників програми «Ресторанні технології» рівня бакалавр охоплює:

  • технологію ресторанної продукції та технологію харчових виробництв: розробка нових і вдосконалення відомих технологій харчової продукції поліпшеної якості для впровадження в заклади ресторанного господарства та харчові підприємства, аналіз якості харчової продукції;
  • організацію виробництва й обслуговування в закладах ресторанного господарства: визначення виробничої програми закладів ресторанного господарства, планування завантаження підприємства, проєктування технологічних ліній та підбір устаткування для них, визначення площ приміщень та необхідної кількості працівників, визначення ефективних форм обслуговування споживачів;
  • методи контролю якості харчової продукції: застосування фізичних, хімічних та органолептичних методів визначення якості сировини, напівфабрикатів і готової харчової продукції;
  • основи санітарії та гігієни харчової продукції: розроблення та впровадження в заклади ресторанного господарства системи документообігу для забезпечення належного рівня безпечності харчової продукції;
  • проєктування закладів ресторанного господарства: обґрунтування та реалізація проєктів нових і модернізація існуючих закладів ресторанного господарства.

У ході навчання за освітньою програмою «Ресторанні технології» здобувачі освіти рівня бакалавр мають змогу отримати фундаментальну підготовку та засвоїти знання з природничих (харчова хімія, математичні та графічні основи галузевого знання) і гуманітарних дисциплін (історичні та соціально-політичні студії, філософсько-українознавчі студії, технології особистісного зростання та навчання), інформаційних систем і технологій в готельному та ресторанному бізнесі, теоретико-прикладних основ права, менеджменту і маркетингу закладів ресторанного господарства, а також командоутворення і технологій командної роботи, моделювання фінансово-господарської діяльності закладів ресторанного господарства та основ нутриціології. Особливістю програми є вивчення іноземної мови протягом усього періоду навчання, а також проходження виробничої практики у вітчизняних і закордонних закладах ресторанного господарства.

Основними місцями працевлаштування випускників освітньої програми «Ресторанні технології» є вітчизняні та закордонні заклади ресторанного господарства, готельні та санаторно-курортні комплекси, харчові підприємства, лабораторії якості харчової продукції та інші установи, діяльність яких пов’язана із розробленням та удосконаленням технологій харчової продукції, виробництвом і реалізацією споживачам харчової продукції, аналізом її якості та безпечності.

Передумови для вступу
    Я маю
Математика
Мінімальний бал 100
x0.5
Фізика (на вибір)
Мінімальний бал 100
x0.5
Хімія (на вибір)
Мінімальний бал 100
x0.5
Українська мова
Мінімальний бал 100
x0.3
Іноземна мова (на вибір)
Мінімальний бал 100
x0.3
Історія України
Мінімальний бал 100
x0.2
Біологія (на вибір)
Мінімальний бал 100
x0.2
Українська література (на вибір)
Мінімальний бал 100
x0.2
Географія (на вибір)
Мінімальний бал 100
x0.2
Свідоцтво про повну загальну середню освіту
Математика
Мінімальний бал 100
x0.5
Фізика (на вибір)
Мінімальний бал 100
x0.5
Хімія (на вибір)
Мінімальний бал 100
x0.5
Українська мова
Мінімальний бал 100
x0.3
Іноземна мова (на вибір)
Мінімальний бал 100
x0.3
Історія України
Мінімальний бал 100
x0.2
Біологія (на вибір)
Мінімальний бал 100
x0.2
Українська література (на вибір)
Мінімальний бал 100
x0.2
Географія (на вибір)
Мінімальний бал 100
x0.2
Свідоцтво про повну загальну середню освіту
    Я маю
Математика
Мінімальний бал 100
x0.5
Фізика (на вибір)
Мінімальний бал 100
x0.5
Хімія (на вибір)
Мінімальний бал 100
x0.5
Українська мова
Мінімальний бал 100
x0.3
Іноземна мова (на вибір)
Мінімальний бал 100
x0.3
Історія України
Мінімальний бал 100
x0.2
Біологія (на вибір)
Мінімальний бал 100
x0.2
Українська література (на вибір)
Мінімальний бал 100
x0.2
Географія (на вибір)
Мінімальний бал 100
x0.2
Свідоцтво про повну загальну середню освіту
Математика
Мінімальний бал 100
x0.5
Фізика (на вибір)
Мінімальний бал 100
x0.5
Хімія (на вибір)
Мінімальний бал 100
x0.5
Українська мова
Мінімальний бал 100
x0.3
Іноземна мова (на вибір)
Мінімальний бал 100
x0.3
Історія України
Мінімальний бал 100
x0.2
Біологія (на вибір)
Мінімальний бал 100
x0.2
Українська література (на вибір)
Мінімальний бал 100
x0.2
Географія (на вибір)
Мінімальний бал 100
x0.2
Свідоцтво про повну загальну середню освіту