Як формуються бюджетні місця
- Міністерство освіти і науки України, інші державні замовники визначають з окремих спеціальностей переліки предметних спеціальностей та спеціалізацій, за якими здійснюються формування та розміщення державного замовлення.
- Абітурієнти подають заяви до закладу вищої освіти. Вони можуть подати до семи заяв на чотири спеціальності (освітні програми, спеціалізації) на місця державного та регіонального замовлення, зазначивши в кожній із них пріоритетність відносно інших поданих ним заяв, при цьому показник пріоритетності 1 означає найвищу пріоритетність.
- Формується загальний список вступників за кожною освітньою програмою, для якої виділяється певна кількість бюджетних місць. Наприклад, 100 бюджетних місць для освітньої програми «Прикладна фізика». Бюджетні місця на цю спеціальність отримають ті, хто буде в загальноукраїнському рейтингу в першій сотні. Ці місця буде закріплено за абітурієнтом.
- Прийом на навчання за регіональним замовленням здійснюється на спеціальності (предметні спеціальності, спеціалізації) та форми здобуття освіти, за якими воно надане регіональним замовником для кожного закладу вищої освіти та форми здобуття освіти.
Широка конкурсна пропозиція (широкий конкурс)
Харчова хімія, харчова безпека і дієтологія (освітньо-професійна програма)
Природничі наукиПідготовка фахівців, які на основі знань основних законів хімії, властивостей хімічних елементів та їхніх сполук, сучасних методів синтезу та аналізу матеріалів, теоретичних основ, основних понять та завдань здорового харчування, харчової безпеки та дієтології, а також відповідних законодавчих документів та нормативних актів, вміють проводити експертизи різних видів харчових продуктів та харчової сировини, трактувати їх результати та процесуально грамотно складати висновок експерта щодо безпеки харчових продуктів та правильно підбирати раціон здорового харчування для різних верств населення з урахуванням їхніх вікових особливостей і фізіології людини.
(066) 326-74-15 (лише телеграм)
Програма зорієнтована на підготовку фахівців для експертно-хімічних лабораторій харчових виробництв та лікувально-оздоровчих центрів.
Спрямованість програми — комбінована (практична, дослідницька, прикладна). Це загальна освіта з хімії з додатковим циклом дисциплін, що стосуються харчової хімії, харчової безпеки та дієтології.
У навчанні з фундаментальних хімічних дисциплін та фахових дисциплін, що вивчаються за вибором студента, велика увага приділяється роботі в хімічних лабораторіях з використанням сучасного обладнання, зокрема на базі установ НАН України. Є виробнича практика.
- Я маю
- Я маю